Dorada regala cu legume

de epurasha2bb in Peste, 11 Oct 2010 | 8386 vizualizari

 

este o bunatate de peste, a trecut i topul preferintelor mele, chiar inaintea somonului rose care-mi place mult dar dorada e chiar un peste delicios!(ori l-am pregatit eu bine de tot :)))) )

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti proaspeti Dorada regala (am gasit la Real proaspeti din Grecia)
  • 1/2 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • frunze de telina si patrunjel verde
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • cateva lingurite ulei de ienupar cu rozmarin
  • 4 linguri faina

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala cu legume:

Se curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi. 

Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu rozmarin, sare si piper.Se lasa asa la rece 10-15 minute.Apoi se scurge si partea de file se da prin faina , iar prin sosul de marinat si iar prin faina si se prajeste in tigaia de tuci sau Dpoubletta in foarte putin ulei, o lingura , doua.Se rumeneste pe ambele parti.Restul de pesti se aseaza intr-un vad de yena , se acopera cu zeama din marinata si se adauga deasupra ceapa solzisori si usturoiul feliute, se presara cimbru si se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca.

Cartiofii se curata de coaja, se taie felii rotunde si se cresteaza pe margini  cu cutitul.Morcovul se curata de coaja, se taie bastonase si se cresteaza pe margini.Se calesc impreuna in putin ulei si apa(se pune inainte apa si cand s-au inmuiat putin adaugam uleiul) se sareaza si se da si un praf usor de curry sau piper.

Se servesc impreuna pestele si legumele cu frunze de telina si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada regala cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

16.10.2010, 17:24

multumesc fetelor! Mihaela ma bucur ca ai observat!

ela 1

16.10.2010, 18:32

oare cum de am ratat mancarea asta????

Adinacarla 1

16.10.2010, 18:35

delicios... ce frumos ai taiat legumele...nota 20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
File de peste in aluat