Dorayaki

de Mitinita in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 5651 vizualizari

 

Sunt niste pancakes-uri sau clatite mai groase,provin din Japonia si sunt facute de obicei pentru copii si care sunt foarte cunoscute sub forma caracterului Doraemon. Sunt umplute cu pasta de azuki,dar am vazut si variante cu gem sau budinca.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 linguri de miere
  • 100 gr zahar
  • 160 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri de apa
  • pasta de azuki sau gem pentru umplutura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorayaki:

 

Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale.

Se adauga faina,praful de copt  si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute.

Se adauga cate 1/2 lingura de apa,pana obtineti consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de pancakes,altfel nu ies pufoase.

Se unge o tigaie anti aderenta cu ulei si cand s-a infierbantat se pune din compozitie.

Cand apar bulele se intoarce pe partea cealalta.

Se lipesc cate doua cu umplutura sau se servesc ca atare.

 

TIPS-URI

1

am folosit formele de la decorix

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
American Pancakes (clatite americane)