Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare

de laura_n in Slow Cooking, 9 Sep 2015 | 1559 vizualizari

 

Nu mai repet povestea mea cu dovleacul, ca sa nu va plictisesc! :))))
Cert este ca acum il savurez cu placere. Mirosul de toamna nu putea sa nu aduca si ceva pregatit cu dovleac. O noua ocazie de a testa puterile gadget-ului meu de nadejde, Slow Cooker-ul Crock Pot .
Am optat de data aceasta pentru dovleac copt, umplut cu nuca multa, ciocolata, iar mai apoi, copt fiind, am tras si un pic de dulceata de cirese amare, de la scumpa de Simo.
Parfumat, dulce, o nebunie!

 

INGREDIENTE

  • - 1 dovleac micut
  • - mix de nuca macinata, zahar brun, bucati de ciocolata, stafide brune
  • - 1 cub unt nesarat (30 gr)
  • - dulceata de cirese
  • - o cana cu apa
  • - optional: smantana dulce
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare:

Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.

Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente. 

Conectam aparatul la o sursa de curent. 

Umplem dovleacul cu unt, mix de nuca. Il asezam in vasul aparatului. Turnam o cana cu apa. Acoperim si selectam aparatul Crock Pot pe modul High, timp de gatire 2 ore. Mie nu-mi place sa iasa prea moale, insa daca preferati asa, puteti suplimenta timpul de gatire.

Dupa ce aparatul incheie programul, aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 L trece automat pe functia de pastrare la cald.

Servim imediat sau pastram la cald panain momentul servirii. Puteti servi cu topping de smantana dulce. Eu am servit cu dulceata de cirese negre. 

Parfum si gust de toamna!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare-0
Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare-1
Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare-2
Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare-3

COMENTARII (29)

Panacris

Panacris 1

10.09.2015, 13:08

miki_a

miki_a 1

10.09.2015, 15:33

Sim0na

Sim0na 1

10.09.2015, 19:19

Deci, am participat și eu la rețetă asta, da? Hmmm am și dovleac, ca are grija socramiu de mine, acum doar sa mă încumet sa scot cucu din cutie..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!