Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac

de -Miti- in Mancaruri de post, 7 Mar 2011 | 5038 vizualizari

 

Probabil stiti ca pana de curand nu mancam dovleac,situatie des intalnita la noi. Asta pana dragul meu de sot mi-a facut asa cum va voi descrie eu voua...Mai mancasem la gratar,dar inca totusi un intelegeam de ce erau multi asa de innebuniti dupa dovleac.Aceasta este o reteta de baza care poate fi servita drept desert,scortisoara ar fi o aditie excelenta,iar ce ramane se poate congela si folosi la un pumpkin pie.

 

INGREDIENTE

  • bucati de dovleac,taiate in cuburi
  • zahar
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac:

Se pun bucatile intr-o oala.

Se amesteca putina apa cu zahar si se toarna peste bucatile de dovleac.

Se acopera oala cu capacul si se da la foc mic.

Cand s-a redus apa ,se mai face un sirop cu zahar si se toarna deasupra.

Si tot asa pana cand dovleacul e facut.

Cateodata il las sa se arda putin pe fund si are un gust caramelizat

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac-0
Dovleac dulce la aburi sau cum se face pireul de dovleac-1

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.03.2011, 08:37

-Miti-

-Miti- 1

08.03.2011, 09:09

cristina ,precis gasesti in piata
draga mona,o primavara minunata si tie (cica azi ar fi fost -18 )
motanel

MIUTA

MIUTA 1

09.03.2011, 00:38

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!