Dovlecei conservati in ulei

de Ina in Conserve, 13 Iul 2015 | 2891 vizualizari

 

Mi-a placut reteta Dyei si am pus-o imediat in aplicare, inspirandu-ma si din prezentarea de pe blogul Ginei Bradea.
Pentru a ma asigura ca-s buni si merita repetata reteta, a doua zi am si desfacut un borcan si-am "ras" continutul in 5 minute.
Sunt deliciosi, trebuie doar sa scurgeti bine uleiul.

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 2 ardei iuti
  • frunze de menta
  • patrunjel verde
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei conservati in ulei:

Spalam dovleceii, ii taiem rondele, presaram sare si-i lasam 20 minute intr-o sita pentru  a-si elimina apa.

Usturoiul il curatam si-l feliem (daca este cazul). Ardeii iuti ii taiem rondele. Spalam si frunzele de menta si patrunjel.

Incingem tigaia grill si dupa ce scurgem bine rondelele de dovlecei le frigem usor pe ambele parti. Scoatem rondelele pe o sita/ un gratar si le lasam inca cel putin 30 minute la scurs. 

Cand dovlecelul s-a racit si si-a lasat suficienta apa, incepem procedura de conservare :

Spalam borcanele si le zvantam la microunde ( am tinut cele 5 borcane in cuptorul cu microunde, la 850W cca. 4 minute, pana ce au disparut de tot picaturile de apa )

In borcanele fierbinti asezam un strat de rondele de dovlecei, apoi cateva frunze de menta, 3-4 catei de usturoi si 2-3 rondele de ardei iute. Completam cu alt strat de dovlecei, apoi iar menta-ardei-usturoi (si patrunjel, de data asta), succedand straturile pana se umple borcanul. 

Adaugam in fiecare borcan un praf de piper si cate jumatate de lingurita de sare, apoi umplem borcanele cu ulei de floarea soarelui, avand grija ca acesta sa cuprinda bine spatiile dintre rondelele de dovlecei (ne putem ajuta de coada unei linguri).

Capsam borcanele cu capace tinute in prealabil in apa clocotita, apoi sterilizam conservele prin fierbere timp de 25-30 minute intr-un vas cu apa al carui fund il captusim cu prosoape de hartie (sau ziare).

 

TIPS-URI

1

mi-au iesit 5 borcanele de 400 g

2

fetele au combinat si busuioc si/sau oregano, dar combinatia usturoi-menta-ardei iute mi se pare ideala ( nu prea folosesc oregano :D )

3

Nu va zgarciti la usturoi , ardei si menta ! Aroma si iuteala sunt exact atat cat trebuie :)

4

apa din vasul in care fierbem conservele trebuie sa ajunga la gatul borcanelor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390603
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390606
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390608
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390609
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390610
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390611
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390612
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390613
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390614
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390615
retete culinare - Dovlecei conservati in ulei 390616

COMENTARII (23)

dantes 1

14.07.2015, 07:38

Interesant

Rocsi 1

14.07.2015, 20:27

Harnicuta noastra!

anca_rm 1

15.07.2015, 10:38

ce buni vor fi la iarna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D