Dovlecei crocanti

de Miha in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2009 | 3975 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei micuti (cca 500 g)
  • 200 ml iaurt/lapte batut
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g telemea de vaca
  • pesmet si fulgi de porumb
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei crocanti:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem bastonase subtiri de 1-1.5 cm si presaram cu sare. Ii lasam vreo 10-15 minute, sa iasa apa din ei.


Intre timp amestecam pesmetul cu fulgii de porumb macinati si cu telemeaua rasa.


Iaurtul se combina cu uleiul de masline si se omogenizeaza.


Bastonasele de dovlecel se usuca cu un prosop absorbant si se pun in amestecul de iaurt. Apoi se tavalesc bine bine prin amestecul de pesmet.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.


I-am servit calzi, cu sos de hrean si turte englezesti.


Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei crocanti 8964
retete culinare - Dovlecei crocanti 8965
retete culinare - Dovlecei crocanti 8966
retete culinare - Dovlecei crocanti 8967
retete culinare - Dovlecei crocanti 8968
retete culinare - Dovlecei crocanti 8969
retete culinare - Dovlecei crocanti 8970

COMENTARII (2)

rivka 1

14.10.2009, 11:32

mmm ce bune trebuie sa fie , mai ales cu sosul de hrean ....

Oana 1

15.10.2009, 00:56

De-asta fac si eu neaparat! Suuuper arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10