Dovlecei cu legume la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2015 | 4176 vizualizari

 

Un pranz usor si delicios! Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa alba
  • 4 buc ciuperci champignon
  • 1 vanata de cca 500 g
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1/2 gogosar rosu
  • 50 ml apa
  • 3 rosii potrivite
  • 4-5 lg ulei
  • sare, piper
  • 100 g cascaval Delaco de familie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu legume la cuptor:

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala si se taie feliute. Se pun peste ceapa si se lasa la calit adaugand un praf de sare. Intre timp dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. Vanata se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Gogosarul se taie la randul lui cum doriti. Toate se pun in cratita peste ceapa si ciuperci, se toarna apa, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand. 

Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde si se decojesc. Se taie cubulete mici si se pun in cratita. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se mai lasa 5 minute sa fiarba apoi se ia de pe foc.

Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza jumatatile de dovleac, apoi se umplu cu compozitia de legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cca 15 minute. Se indeparteaza folia, se rade cascavalul deasupra si se mai da cateva minute la cuptor, apoi se serveste cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca dovleacul este lasat la oparit mai mult, nu mai este nevoie sa se acopere tava cu folie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spring Rolls