Dovlecei gratinati

de Rocsi in Mancaruri de legume, 16 Iul 2013 | 4596 vizualizari

 

Fiind in pana de idei ce sa mai pregatesc pentru ai mei am dat o raita prin frigider. Am gasit dovlecei, branzica, cateva felii de salam asa ca m-am gandit repede la aceasta reteta. Sper sa va placa si voua la fel de mult cat i-a incantat pe ai mei...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 3 felii salam cu sunca
  • 150-200 gr cas de oaie
  • 3 linguri parmezan ras
  • 80-100 gr cascaval
  • 3 oua
  • 1 rosie
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Spalam dovlecelul, il taiem rondele potrivit de groase si presaram sare.

Feliile de salam le taiem pe jumatate.
Casul il facem cuburi nu prea mari, dar nici prea mici.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosia o spalam si o taiem in 6 felii.
Acum ca avem toate ingredientele pregatite asamblam preparatul.
Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam un rand de dovlecei pe care ii tamponam cu un servetel de bucatarie.
Punem un rand de cas, felii de salam, o lingura de parmezan ras.

Venim iar cu felii de dovlecel si restul de cas.
Batem ouale spuma cu putin piper, niste marar verde tocat apoi il turnam peste.
Deasupra punem cascavalul ras amestecat cu restul de parmezan, feliile de rosii si presaram putin busuioc ( nu am mai pus sare deoarece este destul de sarat parmezanul si nu a mai fost nevoie).
Introducem tava in cuptorul incins la 180 de grade.
Lasam preparatul acolo pana prinde deasupra o crusta aurie apoi il scoatem din cuptor.

L-am desprins de pe hartia de copt, l-am asezam pe doua servetele de bucatarie ca a lasat putintica zeama si sa o absoarba.
Rezultatul este un preparat foarte bun. Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei gratinati-0
Dovlecei gratinati-1
Dovlecei gratinati-2
Dovlecei gratinati-3
Dovlecei gratinati-4
Dovlecei gratinati-5
Dovlecei gratinati-6
Dovlecei gratinati-7

COMENTARII (50)

Rocsi

Rocsi 1

18.07.2013, 23:00

Iri

marianascarlat

marianascarlat 1

21.07.2013, 10:53

Rocsi

Rocsi 1

22.07.2013, 20:38

Mariana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01