Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2014 | 2041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mici
  • un cub de unt
  • 3 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr branza proaspata
  • 200 gr cas de oaie (dulce)
  • 200 gr cas de oaie (sarat)
  • 150 ml lapte proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Dovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul.

Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor. 

Intre timp, trecem prin razatoare casul de oaie.

Ouale le mixam impreuna cu laptele si smantana. Le adugam apoi peste branza si amestecam totul pana la omogenizarea completa.

Scoatem dovleceii din vas si ii asezam intr-o sita pentru a elimina surplusul de suc.

Spalam vasul, il stergem cu un prosopel curat si il ungem cu putin ulei sau unt (la temperatura camerei). 

Adaugam jumatate din compozitia de branza, un strat de dovlecei, restul de branza si dovleceii ramasi.

Se coace la 150 de grade, pentru 45 de minute, utilizand programul BAKE.

Dupa coacere, se pastreaza in vas pentru racirea completa.

 

TIPS-URI

1

Dupa rumenirea dovleceilor, recomand a se scoate intr-o sita pentru a se elimina surplusul de suc.

2

Asteptati sa se raceasca complet inainte de taiere. Aspectul va fi mult mai fain.

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei gratinati-0
Dovlecei gratinati-1
Dovlecei gratinati-2
Dovlecei gratinati-3
Dovlecei gratinati-4
Dovlecei gratinati-5
Dovlecei gratinati-6
Dovlecei gratinati-7
Dovlecei gratinati-8
Dovlecei gratinati-9
Dovlecei gratinati-10
Dovlecei gratinati-11
Dovlecei gratinati-12
Dovlecei gratinati-13
Dovlecei gratinati-14
Dovlecei gratinati-15
Dovlecei gratinati-16

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

04.09.2014, 11:18

Foarte buna e

Dya Daniela Andrei 1

04.09.2014, 13:37

Pushaa 1

04.09.2014, 15:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41