Dovlecei gratinati

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 5 Mai 2010 | 7732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 -5dovlecei tineri
  • 1 ceapa
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2 ardei grasi
  • 150 g kaizer
  • 150 g cascaval
  • 150 g branza
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Dovleceii se taie pe lungimea  lor .Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor dat prin razatoare  si ardeiul taiat cubulete.Se adauga si kaizerul taiat cubulete.La sfarsit se adauga si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine.Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de dovlecel pe care l-am stropit in prealabil cu putin ulei de masline.Se da la cuptor.Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul si branza rase prin razatoare.Cand dovleceii sunt aproape gata facuti se toarna peste ei acest amestec si se mai lasa la cuptor pana cand prind o crusta si sunt bine rumeniti.

Se servesc calzi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei gratinati 30208
retete culinare - Dovlecei gratinati 30209
retete culinare - Dovlecei gratinati 30210
retete culinare - Dovlecei gratinati 30211
retete culinare - Dovlecei gratinati 30212
retete culinare - Dovlecei gratinati 30214
retete culinare - Dovlecei gratinati 30215
retete culinare - Dovlecei gratinati 30216
retete culinare - Dovlecei gratinati 30217

COMENTARII (29)

Oany 1

19.07.2010, 13:48

Felicitari! astazi o sa o incerc si eu..e o reteta minunata de vara

Bucataras Medi 1

20.07.2010, 10:58

Oany,multumesc.................

ralu_ca 1

22.06.2013, 16:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D