Dovlecei gratinati a la grec

de nikko_nikko in Mancaruri de legume, 24 Noi 2013 | 6164 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista in urma cu 5-6 ani. Mi s-a parut foarte interesanta si am decis s-o pastrez si bine am facut pentru ca este usor de preparat si este o garnitura foarte gustoasa care poate fi asortata cu orice fel de carne si cred ca poate fi pe gustul oricui. Am decis s-o fac publica pentru ca, intr-o zi amintindu-mi de ea, nu o mai gaseam, am incercat s-o caut pe net dar nu am gasit nimic; in cele din urma am gasit-o si astfel mi-am spus ca nu trebuie tinuta la pastrare ... trebuie impartita cu voi. Sper sa va tenteze si s-o faceti si sa primesc si un feed back.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei
  • 150 gr paine (miez)
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 125 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr branza
  • 1 ceapa
  • sos bechamel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati a la grec:

Dupa ce se spala si li se taie capetele, dovleceii se fierb in apa cu putina sare timp de 6-8 minute. Se scurg si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite, se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu ceapa tocata si untul si se lasa sa se caleasca pe foc moale timp de 6-7 minute. Dupa ce se ia de pe foc compozitia se adauga 2 oua batute, miezul de paine si jumatate din branza rasa, patrunjelul tocat (nu tot, mai pastrati putin si pentru deasupra), sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se umplu jumatatile de dovlecei deja asezate unele langa altele intr-o tava. Se amesteca sosul bechamel cu un ou batut spuma, se intinde pe toata suprafata dovleceilor si apoi deasupra se rade pe razatoarea cu gauri mici restul de branza. Se mai pune putin patrunjel tocat deasupra si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.

Se serveste cald.

 

TIPS-URI

1

eu am folosit dovlecei tineri (zucchine)

2

painea se poate pune cu coaja dar intai trebuie macinata la robot

3

in loc de branza se poate folosi parmezan (eu asta am folosit )

4

in compozitie eu am pus si marar tocat (am facut-o si "ca la carte" dar imi place sa experimentez si astfel am mai schimbat pe ici pe colo cate ceva si pot spune ca a iesit o garnitura savuroasa care a primit si laude)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280559
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280560
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280561
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280562
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280563
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280564
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280566
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280567
retete culinare - Dovlecei gratinati a la grec 280568

COMENTARII (9)

nikko_nikko 1

25.11.2013, 15:51

multumesc de primirea calduroasa

nikko_nikko 1

25.11.2013, 15:52

bine v-am gasit

laura_n 1

25.11.2013, 16:48

bun venit!
mie imi plac mult dovleceii, iar reteta asta nu poate fi decat grozava!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D