Dovlecei gratinati(2)

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2011 | 2056 vizualizari

 

Imi plac tare mult dovleceii asa ca ar fi pacat sa nu profit ca inca mai sunt proaspeti si frumosi in gradina mamei.Si pentru ca lui George nu ii plac am facut doar 3 ,adica pentru mama,tata si eu ,bineinteles.Dovleceii gratinati se pot face in fel si chip, folosind drept umplutura ori ce avem prin frigider, ori ce ne place,ori cu ce vor sotii .............hihihi.De data aceasta eu i-am umplut cu o crema de branza.............mmm..............tare buna.
Dedic aceasta reteta sarbatoritei noastre de astazi Miha.LA MULTI ANI CU SANATATE SI NUMAI BUCURII DRAGA MIHA!

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 2 linguri cu branza de vaci
  •  3-4 linguri branza telemea rasa
  • 1 lingura smantana
  • 2 oua crude
  •  1 ou fiert
  • 6 linguri parmezan ras
  • unt cat o nuca
  •  marar verde
  • patrunjel verde
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati(2):

Dovleceii se spala ,se taie pe lungimea lor si cu ajutorul unei lingurite se scobesc .Fiind foarte tineri nu am curatat dovleceii de coaja.Continutul dovleceilor se pastreaza pentru amestecul cu care vom ii vom umple .Punem dovleceii intr-o oala in care adaugam apa cat sa depaseasca cu putin nivelul acestora si adaugam un strop de sare.Dam la foc si lasam sa dea in cateva clocote nu prea mult pentru ca dovleceii sa nu se inmoaie.Cu ajutorul unei palete scoatem apoi dovleceii din apa si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare dupa care ii asezam intr-un vas uns cu putin unt.Stropim dovleceii cu putin ulei de masline.In timp ce dovleceii sunt pe foc ne ocupam de umplutura: intr-un bol mai mare punem continutul dovleceilor, branza de vaci,telemeaua rasa,smantana,oul fiert si taiat bucati si mararul verde taiat marunt.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Mixam si obtinem o crema.Umplem fiecare jumatate de dovlecel cu crema de mai sus.Presaram deasupra cate o lingura de parmezan ras.Stropim cu cateva picaturi de sos de soia fiecare dovlecel in parte si dam la cuptor. Inainte cu 5 minute de a scoate din cuptor batem bine cele 2 oua cu un strop de sare si adaugam peste dovleceii din tava.Lasam sa se rumeneasca frumos dupa care scoatem din cuptor,lasam putin sa se racoreasca, asezonam cu patrunjel verde si .........................pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei gratinati(2)-0
Dovlecei gratinati(2)-1
Dovlecei gratinati(2)-2
Dovlecei gratinati(2)-3
Dovlecei gratinati(2)-4
Dovlecei gratinati(2)-5
Dovlecei gratinati(2)-6
Dovlecei gratinati(2)-7
Dovlecei gratinati(2)-8

COMENTARII (22)

Bunica

Bunica 1

28.08.2011, 22:53

Si eu profit cat mai mult de cei din piata de la gradinari ...imi plaaaaac!

divainbucatarie

divainbucatarie 1

29.08.2011, 09:46

Bya Ralu

Bya Ralu 1

14.06.2012, 15:02

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!