Dovlecei la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 30 Iun 2011 | 6934 vizualizari

 

aveam doi dovlecei de la mama mea si ma intrebam ce as putea gati din ei...eram in dilema,asa ca am inceput sa caut pe bucataras.ro retete cu dovlecei....asa am gasit reteta Nadinei...si cum Nadina mea draga are niste retete nemaipomenite,nu am ezitat sa trec la treaba...eu am mai adaugat pe ici pe colo cate ceva in plus....(am vazut ca a facut si Dia)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 100 gr telemea de vaca
  • 100 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri smantana
  • 20 gr unt topit
  • 3 linguri faina
  • 1praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita curry
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 2 rosii

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Spalam bine dovleceii,ii curatam de coaja,dar nu in intregime ci lasam bucati cu coaja,apoi ii taiem felii subtiri,ii saram si ii lasam la scurs intr-o sita,30minute.

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam albusurile spuma cu sare si piper,dupa gust,adaugam galbenusurile,laptele,untul topit,praful de curry,de usturoi,faina,praful de copt,2linguri de smantana,2linguri de parmezan si omogenizam bine.Trecem dovleceii pe rand pe ambele parti prin aceasta compozitie,apoi ii punem intr-un vas termorezistent uns cu unt(compozitia ramasa o turnam peste dovlecei).

Radem telemeaua si cascavalul.Taiem rosiile felii subtiri si le punem peste dovleceii,apoi presaram telemeaua,cascavalul si parmezanul ramas si dam la cuptor la foc mic 60-70minute,in functie de cuptor,pana se rumeneste frumos deasupra compozitia.

Lasam sa se raceasca,apoi taiem.Se serveste rece sau cald.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei la cuptor 112600
retete culinare - Dovlecei la cuptor 112601
retete culinare - Dovlecei la cuptor 112602
retete culinare - Dovlecei la cuptor 112603
retete culinare - Dovlecei la cuptor 112604
retete culinare - Dovlecei la cuptor 112605
retete culinare - Dovlecei la cuptor 112606

COMENTARII (41)

nadina73 1

06.08.2011, 02:38

Ela sincer imi pare tare rau Citeam mesajele voastre Elutza mea draga,daca tu te dai batuta acuma,sti ce faci?Dai satisfactie celor ce...............hai ca nu vreu sa intru in multe amanunte .Stiu usor de spus.Da ai mare dreptate,e usor sa dai sfaturi,dar mai greu de trecut peste piediciiiiiiii.Ela ,un singur sfat iti pot da FII PUTERNICA,ASA CUM AI FOST PANA ACUMA ,SI NU LASA CAPU JOS oricat de greu iti este.Bunul Dumnezeu sa te intareasca ,sa poti sa treci pete toate.

ela 1

06.08.2011, 23:07

Nadina,multumesc prietena mea draga

ela 1

09.08.2011, 13:30

acum am vazut ca nu am trecut ouale,3 la numar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25