Dovlecei la cuptor

de Ina in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 11751 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei
  • 150 g sunca presata
  • 150 g cascaval
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • o cescuta cu smantana
  • rosii in bulion
  • marar maruntit
  • sare, piper
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se pudreaza cu sare. Se lasa deoparte 30 minute.

Un vas termorezistent se unge cu bucatele de unt si se tapeteaza cu pesmet.  Se pun dovleceii bine scursi  de zeama lasata, apoi sunca taiata cubulete, putin cascaval ras, felii de rosii  in bulion, marar, sare, piper. Repetam operatiunea cu inca un strat de dovlecei, bucati de unt , rosii, cascaval ras si condimente.  

Batem 4 oua cu o cescuta de smantana si turnam amestecul in tava, avand grija sa acopere intreaga suprafata. 

Se pune tava in cuptorul incins pentru 30-40 minute, pana ce preparatul se rumeneste frumos.

Servim fierbinte.

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei la cuptor-0
Dovlecei la cuptor-1
Dovlecei la cuptor-2
Dovlecei la cuptor-3
Dovlecei la cuptor-4
Dovlecei la cuptor-5
Dovlecei la cuptor-6
Dovlecei la cuptor-7
Dovlecei la cuptor-8
Dovlecei la cuptor-9
Dovlecei la cuptor-10
Dovlecei la cuptor-11
Dovlecei la cuptor-12
Dovlecei la cuptor-13
Dovlecei la cuptor-14
Dovlecei la cuptor-15
Dovlecei la cuptor-16
Dovlecei la cuptor-17
Dovlecei la cuptor-18
Dovlecei la cuptor-19

COMENTARII (20)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 12:57

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 00:06

yummmy

epurasha2bb

epurasha2bb 1

25.11.2012, 15:49

MAMA CE BINE ARATA! !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!