Dovlecei la gratar, in sos de rosii

de Ina in Mancaruri de post, 25 Noi 2013 | 5123 vizualizari

 

Ma gandeam sa nu va lesine checul ala, pe stomacul gol... :)) Multumesc, Nadea68, pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 500 ml suc de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • legume uscate de la SanoVita
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la gratar, in sos de rosii:

Curatam dovleceii, ii taiem  rondele si ii punem cu  un pic de sare la scurs, pentru 20 minute,  dupa care frigem rondelele pe ambele parti, in tigaia cu gril, fara ulei.

Intr-o tigaie calim ceapa ,si ustroiul in 3 linguri cu ulei. Cand ceapa devine usor aurie  adaugam sucul de rosii , legumele uscate de la Sano Vita si dovleceii  copti  pe gratar . Lasam pe foc sa se patrunda bine dovleceii cu sos, potrivim de sare si piper  si oprim focul.

Servim cu marar verde, tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei la gratar, in sos de rosii-0
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-1
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-2
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-3
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-4
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-5
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-6
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-7
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-8
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-9
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-10
Dovlecei la gratar, in sos de rosii-11

COMENTARII (27)

laura_n 1

26.11.2013, 13:58

cat de buni sunt! uite o idee tare buna cu sos de rosii

Ina 1

26.11.2013, 15:51

Multumesc tuturor!

Sylvia 1

26.11.2013, 16:36

ia uite la ea ce harnicuta e !!! ai vazut ce se inghesuie lumea la retetele tale, ai peste o mie de vizualizari trebuie numai sa te traga omul de maneca sa gatesti pun pariu ca si daca scoteai scobitorile alea la interval sarea lumea pe ele asa dor ne-a fost de mancarurile tale te pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41