Dovlecei murati

de marinicayou10 in Muraturi, 10 Sep 2012 | 21638 vizualizari

 

Cine nu a auzit sau mancat dovlecei murati?
Eu recunosc ca prima data am mancat anul trecut de la un vecin ;)) mi-au placut mult...si nu auzisem pana atunci de dovlecei murati .Au un gust foarte bun si doar ii scoti de la borcan si ii mananci ..Asa ca anul asta am zis sa pun si eu cativa si sa impartasesc reteta cu voi ca e tare buna :)

 

INGREDIENTE

  • 8 dovlecei micuti si fara seminte cca.1.5 kg
  • 1 litru apa
  • 100 ml otet
  • o lingurita si jumatate de sare
  • 4 linguri zahar
  • o lingura boabe de piper
  • o lingura boabe de mustar
  • 3 foi de dafin
  • cateva fire de marar uscat
  • 3 borcane de cate 700-800 gr
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei murati:

Se pune pe foc intr-o craticioara apa cu otetul, sarea, zaharul, boabele de piper si mustar si foile de dafin si se lasa sa fiarba. Se spala dovleceii si se taie rondele sau pe lung in felii subtiri. Se aseaza in borcane si printre ei se pun cate 2-3 fire mici de marar uscat, apoi se toarna zeama fierbinte cu tot cu boabe si foi de dafin.

Se pun capacele si se lasa la loc racoros si intunecat, daca mai au timp :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Angelina_Elena 1

26.09.2012, 00:21

marinicayou10 1

04.10.2012, 13:05

Sunt foarte buni..nici eu nu am stiut de ei pana de curand

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 09:19

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei picanti ın otet