Dovlecei pane

de ionix in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2010 | 3953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • Un ou
  • Pesmet, faina
  • Sare
  • Pudra de chilli
  • Amestec de rozmarin cu cimbru
  • Ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:


Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele subtirele.


Rondele de dovlecel le condimentam cu sare, chilli si amestecul de ierburi.


Dovlcelul condimentat se lasa la “marinat”, pentru a intra condimentele in rondele, timp de 15 min.


Intre timp pregatim pe un platou faina si pesmetul si batem oul bine cu sare.


Dupa cele 15 min punem la incins uleiul.


Rondele de dovlecel se dau pe ran prin faina, ou si apoi pesmet.


Se pun la prajit in uleiul incins si se scot pe niste servetele, au rol de a absorbi uleiul.


Eu am servit alaturi de cartofi copti in sare.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

eu nu scurg sau sterg dovleceii de sucul pe care-l lasa pentru ca vreau sa se prinda bine faina de dovlecel.... 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei pane 23941
retete culinare - Dovlecei pane 23942
retete culinare - Dovlecei pane 23943
retete culinare - Dovlecei pane 23944
retete culinare - Dovlecei pane 23945
retete culinare - Dovlecei pane 23946
retete culinare - Dovlecei pane 23947
retete culinare - Dovlecei pane 23948

COMENTARII (7)

Dana Cristea - pusikmea 1

28.03.2010, 21:37

ionix 1

28.03.2010, 22:15

Rivka, n-am facut rosii pane pana acum... m-ai facut curioasa si-o sa-ncerc

ionix 1

28.03.2010, 22:15

multumesc multumesc...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27