Dovlecei si rosii umplute

de alilianaa in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 4073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec
  • 100 g orez basmatic
  • un morcov
  • 2 cepe rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 3 linguri smantana
  • 200 ml pasta de rosii diluata cu 4 linguri apa
  • 30 ml ulei
  • 2 cartofi
  • marar verde
  • 3 graunti usturoi
  • un dovlecel potrivit
  • 7 rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si rosii umplute:

Legumele se spala, se curata, se toaca. 

Rosiile se spala si se golesc in interior, dovlecelul se spala, se curata de coaja, se scobeste in interior.

Intr-o tigaie se pune la calit in ulei incins cepa, morcovul. Se pune sare, piper.Cand incep sa se caleasca usor se adauga carnea, iar dupa cateva minute se pune orezul. Se adauga 3 cesti de apa si se lasa sa fiarba pana scade. Spre final se pune o lingura de faina se secara. Se toaca marar verde aproaspat. 

Ce acest amestec se umple dovlecelul si rosiile. La fiecare din ele se pune ,, doape" din felii de cartof.

Rosiile se pun  intr-un vas de yena cu o ceasca de apa si se pun la cuptor pentru 20 minute. Se scot cand sunt gata si se servesc cu smantana.

Dovlecelul l-am pus intr-un vas cu capac cu putina apa pe aragaz. Intr-o cratita separat am pus 30 ml ulei la incins. Se pune o ceapa mica la calit, sare, piper si pasta de rosii diluata. Se pune usturoiul. Dupa ce dovlecelul a fiert se transfera in acest sos si-l lasam inca 5-7 minute. Se presara marar tocat. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate folosi oricare fel de orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

danakarin 1

24.06.2013, 20:54

Imi place tot ce e umplut! Arata si bine....

mihaelar63 1

06.07.2013, 13:50

Ce bun , vreau si eu

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 01:44

vaiii ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne de pui