Dovlecei turcesti umpluti cu legume

de Gusti in Mancaruri de post, 23 Ian 2010 | 6374 vizualizari

 

Azi am gasit la Real dovlecei turcesti, foarte haiosi. Sint rotunzi, numa' buni de umplut cu orice nebunie

 

INGREDIENTE

  • Pt ghiveci
  • 1 vinata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • o ceapa
  • 1/2 telina rasa
  • 50-100 gr mazare
  • 50-100 gr fasole verde
  • 4 rosii mici
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 200 gr pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei turcesti umpluti cu legume:

Am taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume.

Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, iar cind a devenit sticloasa s-au adaugat ardeiul, telina rasa, morcovul taiat rondele, vinetele taiate cuburi, cartofii tot cubulete si restul legumelor. Se adauga sare piper (poate si boia) si se amesteca si se lasa pe foc pina-s gata (cam 15 minute). Inainte de a se da la o parte de pe foc, se pune si sucul de rosii.

Cu acest ghiveci am umplut dovleceii turcesti, am ras peste cascaval (parmezan), am condimentat (cu ardei iute) si am pus un strop de ketchup, apoi am bagat in cuptor intr-un vas iena. Se tin la cuptor aproximativ o ora.

 

TIPS-URI

1

vinetele taiate cubulete se sareaza si se lasa 10 minute, apoi se spala

2

fiecare e liber sa puna ce legume doreste

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei turcesti umpluti cu legume-0
Dovlecei turcesti umpluti cu legume-1
Dovlecei turcesti umpluti cu legume-2
Dovlecei turcesti umpluti cu legume-3
Dovlecei turcesti umpluti cu legume-4
Dovlecei turcesti umpluti cu legume-5

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

27.01.2010, 22:33

sanatos,in primul rand!..cezar ar cere si carne pe langa)).eu nu,vreau asa

Sylvia 1

28.01.2010, 14:39

Extraordinar de bine arata !!!! Sunt mare fan legume umplute, mai ales retete fara carne. Sunt si aici acesti dovlecei,dar sunt de culoare verde inchis.

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20