Dovlecei umpluti

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2010 | 6324 vizualizari

 

I-am facut pofta mamei cu ardeii umpluti pe care i-am pregatit zilele trecute, asa ca am prestat si pentru ea o oala in care am strecurat si cativa dovlecei....

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei mititei
  • 350 g carne tocata
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • verdeata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala si se taie in jumatate. Eu i+am curatat ,,zebra,, cu dispozitivul de curatat legume ( ,,zebra,, adica o fasie curatata una nu). Se scobesc cu grija de miez cu o lingurita. Se lasa la scurs.


Se prepara umplutura : ceapa se toaca marunt . Se adauga peste carne impreuna cu orezul, sarea si piperul.


Se umplu dovleceii si se pun in cratita cu apa cat sa ii acopera. Se dau la cuptor la foc mic si se mai pune apa din cand in cand. Aproape de sfarsit se pune pasta de tomate. La servire se presara cu verdeata tocata. Se pot manca cu smantana sau iaurt.

 

TIPS-URI

1

Miezul dovleceilor se poate pune in umplutura de carne ( bine zdrobit cu furculita).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluti 16449
retete culinare - Dovlecei umpluti 16450
retete culinare - Dovlecei umpluti 16452

COMENTARII (7)

crisad 1

08.02.2010, 20:17

cat e dovlecelu cat e dovlecelu?

madi_marin 1

08.02.2010, 20:44

cam cat e halatu.....!

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:27

oaai, asta e ceva nou n-am mai mancat niciodata dovlecelul umplut trebuie sa incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10