Dovlecei umpluti

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 25 Mar 2013 | 3725 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei (8 dovlecei mai mari)
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 g parmezan
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • un cub Knor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Curatam legumele, le spalam, le tocam si le punem la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline. Tocam si un catel de usturoi.

Cand s-au inmuiat legumele adaugam si carnea tocata si lasam la foc mare pana scade tot lichidul.

Dupa aceia puneti paharul de vin si lasati sa se evapore.Cand s-a evaporat vinul,punem apa si lasam sa fiarba cam o ora.Lasam sa raceasca.

Spalam dovleceii,ii taiem pe lungime si ii scobim in mijloc cu o lingurita (scoateti toate semintele).Ii punem intr-o tava,ii saram,ii piperam.

Continuam compozitia.Cu ajutorul unui robot de bucatarie,punem oul,parmezanul,sare si piper si o facem ca o pasta (nu prea cremoasa,trebuie sa se simta putin carnea).

Umpleti dovleceii,ii asezati frumos in tava,cu putina apa (jum de pahar),ulei,cubul Knor maruntit si usturoiul.Acoperiti cu aluminiu.

Bagati in cuptor la 200° timp de 20-30 de minute. Verificati dupa 15 minute ca dovleceii se fac repede. Si mai lasati sa se rumenesca dupa ce ii dati jos aluminiul.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti robot de bucatarie, puteti sa umpleti dovlecei si asa,cu compozitia facuta cu ou si parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Alina26 1

25.03.2013, 22:46

da asa-i....... umpluti sunt cei mai buni!!!! :-) :-)

CookieMonster 1

26.03.2013, 17:48

facusi si eu asa! f f buni!!!

Alina26 1

26.03.2013, 18:16

ms frumos..!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne si couscous (reteta video)