Dovlecei umpluti

de Angelina_Elena in Pui, 2 Iul 2014 | 2364 vizualizari

 

Un praz minunat, destul de usor si la indemana noastra pe timp de vara!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura pasta de ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa+ cateva cozi de ceapa verde
  • 3 rosii medii
  • cascaval Delaco de Senvis
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Spalam si taiem cubulete pieptul de pui.

Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete.

Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate marunt, lasam pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul si cubuletele de dovlecel, lasam 2 minute si adaugam pasta de ardei kapia.

Lasam legumele sa se inmoaie, apoi adaugam pieptul de pui. Adaugam rosiile pasate, sare dupa gust si putin piper. Lasam sa fiarba pana scade putin sucul de pe legume.

Tapetam o tava cu hartie de copt (initial am pus folie de aluminiu dar am schimbat apoi) si se aseazam jumatatile de dovlecel. Punem umplutura  si se apasam usor.

Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute.

Dupa ce s-au facut, scoatem tava din cuptor, presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si dam din nou la cuptor pana se topeste.

Servim dovleceii calzi!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem adauga pe langa legumele precizate si 1 ardei gras pentru un plus de savoare.

2

La fel de bine putem inlocuii dovleceii cu vinete.

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei umpluti-0
Dovlecei umpluti-1
Dovlecei umpluti-2
Dovlecei umpluti-3
Dovlecei umpluti-4
Dovlecei umpluti-5
Dovlecei umpluti-6

COMENTARII (26)

anca_rm

anca_rm 1

03.07.2014, 10:01

arata foarte bine

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

03.07.2014, 15:10

Multumesc!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.07.2014, 23:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!