Dovlecei umpluti

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2015 | 2047 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot au aparut dovleceii si sunt si ieftini sa pregatesc ceva gustos cu ei. M-am abatut putin de la umpluturile clasice de dovlecei, pentru ca asta-mi e stilul. Sper sa fie si pe gustul vostru ! Enjoy dragilor ! Foto Credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • Dovlecei – 3 bucati (drepti)
    • Carnaciori de Plescoi subtiri (sau afumati) – 4 buc
    • Cascaval – 200 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Oua – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Ardei gras rosu – ½ buc
    • Ardei gras galben – ½ buc
    • Ardei gras verde – ½ buc
    • Chives – 15 bete
    • Rosii – 1,2 kg
    • Zahar brun – ¼ lingurita
    • Apa fierbinte – 200 ml
    • Sare (daca este cazul) – dupa gust
    • Piper negru macinat – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

  • Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura;

  • Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata;

  • Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din loc in loc;

  • Tocati jumatate din cantitatea de miez si adaugati-o intr-un castron;

  • Taiati carnaciorii rondele mici si adaugati-i si pe acestia in castron;

  • Tocati cepele si ardeii cuburi mici si adaugati-le si pe-acestea in castron;

  • Amestecati smantana de gatit cu ouale si puneti-le deasupra;

  • Amestecati bine toata compozitia si umpleti dovleceii;

  • Puneti putin ulei de masline deasupra;

  • Blanchati rosiile in apa fiarta si curatati-le coaja;

  • Blendati-le intr-un blender;

  • Adaugati zahar brun peste rosiile blendate, pentru a le reduce din aciditate;

  • Intr-o tava adanca (si nu foarte mare) adaugati bulionul si apa;

  • Puneti dovleceii in tava si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C;

  • Dupa cca 30 min ar trebui sa fie gata, cand dovlecelul este moale;

  • Radeti cascavalul si adaugati-l si pe-acesta deasupra;

  • Mutati cuptorul pe 210 grade, si puneti tava pe raftul de sus pentru cateva minute, pana se gratineaza;

    Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluti 389217
retete culinare - Dovlecei umpluti 389218
retete culinare - Dovlecei umpluti 389219

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

03.07.2015, 14:44

Altfel dar buni . Acum mi-ai dat idei

MotanLaOale 1

03.07.2015, 19:15

Moni_alex 1

04.07.2015, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55