Dovlecei umpluţi cu brânză

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 4 Mai 2011 | 15665 vizualizari

 

Din seria rețetelor împrumutate de la mama , azi avem dovlecei umpluți cu brânză proaspătă de vaci . Acești dovlecei pot fi serviți atât ca aperitive cât și ca garnitură.

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 1 pachet brânză proaspătă de vaci
  • 1 ardei capia roșu
  • 4 fire ceapă proaspătă
  • 150 gr. orez
  • 50 gr. unt
  • 8 felii brânză Emmentaler  
  • sare, piper, ulei
  • frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluţi cu brânză:

Dovleceii se spală şi se curăță de coajă cu ajutorul dispozitivului de curățat coji ,după care se taie în două pe lung și se scobește afară miezul.  Puneți la fiert apă într-o oală mai mare , iar când apa începe să fiarbă scufundați pentru 1 min dovleceii cu ajutorul paletei pentru spumă sau a unui coș pentru abur. Nu doriți să-i fierbeți , ci doar să se îmbibe cu multă apă , atât de necesară coacerii lor.

Ceapa se curăță și se taie mărunt , împreună cu ardeiul și se aruncă în oala de tuci a bunicii .Se pun puțin la călit în ulei până ceapa devine sticloasă. In același timp într-o altă oală puneți la fiert orezul. Când acesta este gata îl adăugați în oala de tuci peste legumele călite . Amestecați bine și apoi adăugați și brânza de vacă. Se amesteca bine de tot și se adaugă sare și piper după gust.

Având  umplutura gata și dovleceii pregătiți, trecem la umplerea lor.Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare dovlecel cu amestecul de orez, legume și brânză. Se ia o tava pentru cuptor în care se așează hârtie de copt. Se pun în rând dovleceii umpluți și se face ultimul pas, și anume fiecare dovlecel se acoperă cu câte o felie de brânză emmentaler , unt și frunze de pătrunjel.

Acoperiți tava cu folie de Al. și  dați la cuptor 15 min. la 250 grade , apoi îndepărtați folia și mai lăsați încă 15 min la 150 grade. Dupa 30 min . dovleceii dvs. sunt gata pentru a fi serviți. Sunt excelenți simpli sau cu smântână deasupra.

POFTĂ BUNĂ !!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluţi cu brânză 102675
retete culinare - Dovlecei umpluţi cu brânză 102676
retete culinare - Dovlecei umpluţi cu brânză 102677
retete culinare - Dovlecei umpluţi cu brânză 102678
retete culinare - Dovlecei umpluţi cu brânză 102679
retete culinare - Dovlecei umpluţi cu brânză 102680

COMENTARII (35)

coryna71 1

12.05.2011, 09:11

nu doar pe al meu al intregii familii

AlexJ 1

13.05.2011, 08:21

Bya Ralu 1

27.06.2012, 10:44

ce bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21