Dovlecei umpluti cu branza ,la cuptor

de Bucataras Medi in Mancaruri de legume, 2 Sep 2013 | 62377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 350 g telemea de vaca
  • 3 linguri branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branza ,la cuptor:

Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate ,pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul .

Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 minute, apoi cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii lasam la scurs pana cand "confectionam" compozitia cu care urmeaza sa-i umplem.

Deci...cu ajutorul unei furculite zdrobim branza (circa 300 g) si apoi o amestecam cu branza de vaci si smantana. Amestecam. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul si amestecam de fiecare data pentru o buna omogenizare. Adaugam piper macinat si daca este cazul (dupa gust) sare. Cu aceasta crema umplem  jumatatile de dovlecel. Deasupra radem branza ramasa.

Ungem cu unt o tava si asezam dovleceii in ea. Incingem cuptorul si dam tava cu dovlecei la cuptor. Tinem circa 30 minute (dar asta depinde de  cuptorul fiecaruia). Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si putem servi.

Se pot servi atat calzi cat si reci. Pot fi acompaniati de smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei umpluti cu branza ,la cuptor-0
Dovlecei umpluti cu branza ,la cuptor-1
Dovlecei umpluti cu branza ,la cuptor-2
Dovlecei umpluti cu branza ,la cuptor-3

COMENTARII (22)

epurasha2bb

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:49

buni!

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

04.09.2013, 09:09

multumesc tuturor pentru aprecieri!

marcela1979

marcela1979 1

21.04.2016, 15:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!