Dovlecei umpluti cu branzeturi

de Rux in Mancaruri de legume, 1 Iun 2015 | 4603 vizualizari

 

Se fac rapid si sunt deliciosi! Va invit sa-i probati mai ales acum ca au aparut pe piata!

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 5 oua
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 3 linguri de smantana
  • 5 linguri smantana
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 lingurite faina
  • sare
  • branza si cascaval ( cat doriti)
  • marar( sau patrunjel daca nu va place)
  • ulei de palmier pentru uns tava
  • 50 ml ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branzeturi:

Dovleceii se spala bine apoi se taie in jumatate pe lung.

Cu o lingura se scobeste interiorul, apoi se toaca.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa si usturoiul tocate, si miezul dovleceilor, se pun doua trei linguri de apa si se lasa sa se inabuse, sa scada acoperind vasul.

Se tin pe foc pana se inmoaie bine, in jur de 6 minute la Zepter in cazul meu. Racim compozitia usor si adaugam 3 linguri de smantana si sare dupa gust. Cu aceasta umplem fiecare dovlecel pana la jumatate, iar apoi presaram branza si cascaval dupa inspiratie.

Cele 5 oua le amestecam intr-un vas cu  cele 5 linguri de smantana, faina, sarea si mararul tocat. Turnam usor sosul in tava avand grija sa punem sos si deasupra lor. Punem si parmezan si  coacem dovleceii la 200 de grade sau pe programul  de gratinare pana se rumenesc frumos( eu i-am tinut in jur de 35 de minute). Foarte,  foarte gustosi!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluti cu branzeturi 383671
retete culinare - Dovlecei umpluti cu branzeturi 383672
retete culinare - Dovlecei umpluti cu branzeturi 383673
retete culinare - Dovlecei umpluti cu branzeturi 383674
retete culinare - Dovlecei umpluti cu branzeturi 383675
retete culinare - Dovlecei umpluti cu branzeturi 383676

COMENTARII (30)

Rux 1

04.06.2015, 21:06

Multumesc Ksenya!

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:04

favoriit tre sai fac

Rux 1

11.06.2015, 08:54

Luana ....te pup....merita probat sa stii....zi frumoasa iti doresc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S