Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2010 | 10168 vizualizari

 

by Nadina.................un deliciu Nadina.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 linguri cus-cus
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 50 g cascaval
  • unt cat o nuca
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii:

Se spala dovlecelul, se taie in doua pe lungime si apoi cu ajutorul unei lingurite se scobeste.Condimentam cu sare si punem cele doua jumatati intr-un vas cu apa si lasam sa dea in cateva clocote pana cand dovlecelul incepe sa se inmoaie putin( nu trebuie lasat decat 3-5 min.)dupa care scoatem cu ajutorul unei palete si lasam la scurs.Intr-o tigaie sotam ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si miezul de la dovlecel.

Separat ,intr-un vas punem putina apa cu sare la fiert.Cand da in clocot tragem de pe foc si punem cus-cus-ul si untul.Amestecam bine si lasam acopertit circa 10 min. dupa care adaugam amestecul pe care l-am sotat , condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam.Lasam putin sa se racoreasca si intre timp intr-o tigaie cu putin ulei sotam rosia decojita si data prin razatoare.

Punem intr-un vas jumatatile de dovlecel, le umplem cu compozitia de cus-cus peste care adaugam 1-2 linguri sos de rosii si apoi presaram cascaval din belsug.Sosul de rosii care ramane il turnam in tava si apoi dam la cuptor si tinem pana cand cascavalul se topeste si se rumeneste frumos.

Un deliciu..........pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Bucataras Medi 1

18.10.2010, 18:02

Epu..............................multumesc...............

lilik 1

18.10.2010, 19:42

ce frumosi ti-au iesit

Bucataras Medi 1

18.10.2010, 20:06

si ce buni au fost lilik................

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel pane cu parmezan