Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval

de nadina73 in Mancaruri de legume, 5 Oct 2010 | 23570 vizualizari

 

Vroiam ceva usor si fara carne. Super super buni si gustosi

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei(1,2 kg)
  • 1 canita de cus cus
  • 1 1/2 cana de supa de legume(morcov ,ceapa )
  • ulei 3 linguri
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 150 ml pasta de tomate
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval:

Se spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se caleste in putin ulei cu sare si usturoi pisat 6-7 minute.

Se pune la fiert 1cana si 1 /2 apa sa fiarba cu morcov , sare si ceapa sau un cub de knorr, cand fierbe se ia de pe foc si se pune cus-cusul si 100 g unt se lasa acoperit 10 minute.

Se amesteca miezul de dovlecel calit cu cus-cusul si 150 g cascaval, se umplu dovleceii cu compozitie atat cat sa faca burtica, dupa care se presara cascaval ras .

Se pun dovleceii intr-un vas de yena, se amesteca bine pasta de tomate cu putina apa si se toarna peste dovlecei , se da tava la cuptor pentru 20 minute la 180 grade cu un capac sau cu o folie de aliminiu, dupa care se ia jos si se mai lasa 15 minute fara capac pentru a se rumeni

Se servesc calzi cu patrunjel verde

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-0
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-1
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-2
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-3
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-4
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-5
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-6
Dovlecei umpluti cu cus-cus si cascaval-7

COMENTARII (17)

adry88

adry88 1

30.05.2011, 20:42

foarte bun

Valclaudia

Valclaudia 1

19.06.2013, 21:01

arata super!

ankyy

ankyy 1

30.10.2013, 18:11

tare bine arata! si cred ca sunt si tare buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!