Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 22 Iul 2014 | 36868 vizualizari

 

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma pricep eu sa fac legumele sa aiba gust de carne :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben mare
  • 2 rosii mari
  • 3 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume la cuptor:

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.
Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi punem rosiile si ardeiul pentru alte 2-3 minute.
Miezul de dovlecel il tocam, il punem peste legume, adaugam 1/2 cana de apa si le lasam sa scada la foc potrivit.
Dam gust cu sare, piper, busuiocul uscat, iar cand zeama de la legume a scazut cam pe 3/4, adaugam pasta de gogosari cu kapia si pasta de tomate.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, punem mararul verde tocat.
Curatam usturoiul, il pisam si il incorporam peste legume.

Jumatatile de dovlecei le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper.
Cu o lingura punem umplutura, iar pasta de rosii de casa o amestecam cu oregano, 1 cana de apa si o turnam in tava, printre dovlecei.

Acoperim tava, introducem dovleceii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 minute, apoi ii descoperim si ii mai lasam 10-15 minute.
Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

27.07.2014, 19:52

Lavinia multumesc

Ligia Bxl 1

20.09.2014, 11:41

cea mai buna carne este legumaaa

Rocsi 1

22.09.2014, 21:31

Ligia mie chiar imi plac legumele ..Dar din cand in cand, merge si putina carne, fara grasime, pregatita mai usor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei si dovlecei umpluti (de post)