Dovlecei umpluti la cuptor

de Rocsi in Mancaruri cu carne, 10 Aug 2011 | 21964 vizualizari

 

Dovlecei umpluti la cuptor pentru un pranz delicios si satios!!I-am vazut pe la fetele de aici si i-am facut si eu mamei..verdictul mamei:minunati,deliciosi!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 3 fire ceapa verde
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 3-4 rosii
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 lingura orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti la cuptor:

Curatam dovleceii de coaja.

le scoatem miezul,apoi ii saram putin prin interior.

ceapa o curatam si o tocam marunt.

firele de ceapa le spalam si le taiem .

o rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.

intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.

le unduim cam 1,2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete.

mai lasam 1 minut pe foc si adaugam carnea tocata.

amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.

cand incepe a fierbe,punem si putina apa.

spalam orezul bine ,cu apa calduta si il punem in tigaie .

lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.

cand e gata ,luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca.

apoi adaugam 1,2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.

condimentam cu sare si piper,dupa gust.

intr-o tava punem putina hartie de copt,sau putem doar sa o ungem cu ulei.

asezam dovleceii in ea,dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie,pentru ca ei lasa niste zeama.

impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.

batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.

cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare,pe care le asezam peste oul batut.

deasupra presaram si niste marar verde ,tocat.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita,timp de 40-50 de minute.

cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata,scoatem tava si servim.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei cu piept de pui