Dovlecei umpluti, la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 17 Iul 2015 | 1671 vizualizari

 

Ca tot e vremea lor....., poate fi un pranz delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel maricel
  • 300 g piept de pui
  • 250 g ciuperci champignon
  • 2 lg ulei
  • 1 lgt pasta de gogosari
  • 350 g crema telemea
  • 1 ou
  • sare, piper, boia
  • patrunjel tocat marunt
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 100 g dovlecel ras
  • 150 g cas de capra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti, la cuptor:

Se curata dovlecelul de coaja. Se taie in doua atat pe lungime cat si pe latime. Se curata de samburi, se sareaza si se lasa sa se scurga de apa.

Pipetul de pui se spala apoi se taie fasiute. Ciupercile se curata si se taie feliute mai mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi se pune carnea si ciupercile. Se sareaza putin si se lasa la calit pana se evapora apa lasata de ciuperci. La final se adauga pasta de gogosari, se amesteca bine si se da deoparte.

Intr-un bol se pune crema de telemea, oul, ceapa rosie taiata marunt, dovlecelul dat pe razatoarea mare, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, sare dupa gust, piper si boia. Se omogenizeaza bine si se da deoparte. 

Jumatatile de dovleac se scurg de apa si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. In fiecare jumatate se pun 2-3 lg de carne cu ciuperci, apoi se toarna cu ajutorul unei linguri compozitia de crema de telemea. Se umple bine jumatatile de dovleac, se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor la 180 de grade, aproximativ 30-40 de minute. Se verifica cu ajutorul unei furculite daca este patruns dovlecelul. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai da la cuptor pt cca 15 minute. 

Se rade casul de capra peste dovlecei si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Se serveste ca atare cu smantana sau iaurt gras. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Crema de telemea se poate inlocui cu branza.

2

Se poate adauga si marar tocat marunt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391000
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391001
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391002
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391003
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391004
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391005
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391006
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391007
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391008
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391009
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391010
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391011
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391012
retete culinare - Dovlecei umpluti, la cuptor 391013

COMENTARII (16)

Rocsi 1

17.07.2015, 21:08

Cris2711 1

17.07.2015, 23:22

ce buni

mirela0911 1

18.07.2015, 09:47

Va multumesc, sunt deliciosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L