Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly

de papabundetot in Vita, 7 Iun 2014 | 2632 vizualizari

 

Pentru pranzul de astazi am pregatit ceva inedit pentru noi,cu siguranta nu am inventat eu aceasta reteta,dar nici nu am cautat sa vad cum au facut alti pasionati de bucatarie genul asta de preparat.Am mers pe aromele care imi plac tare mult si in final am obtinut o masa delicioasa :) Daca voi stiti retete similare,astept cu drag sa mi le impartasiti.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 kg carne macinata (vita+porc)
  • 2 catei de usturoi
  • frunze de salvie
  • 2 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • sare,
  • chilly,
  • ulei,
  • parmezan
  • chimen macinat,
  • turmenic
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • 6 dovlecei
  • Pentru sos:
  • 8 capsuni mari
  • sare,
  • sos de stridii,
  • pasta de curry
  • pudra de flori de hibiscus (pentru o culoare mai intensa)
  • 1 lingurita de miere
  • 1 lingura unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly:

Dovleceii i-am taiat in 3 bucati fiecare,potrivite ca si marime,am scos miezul din fiecare bucata,am presarat peste ei putina sare si ulei si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste carnea macinata am pus salvie tocata marunt,usturoi tocat,turmenic,chimen,sare,chilly,apa de trandafiri,cele 2 oua,pesmet,am amestecat bine toate ingredientele si apoi cu ajutorul unei linguri am umplut fiecare bucata de dovlecel.

Am pus peste dovleceii umpluti putin ulei si i-am dat la cuptor la foc potrivit aproximativ 40 minute.Cu 10 minute inainte de a opri focul,am scos tava si am presarat deasupra dovleceilor putin parmezan.

Sosul: Am pasat cu ajutorul unei furculite capsunile,le-am pus apoi intr-o craticioara la foc mic,am adaugat si condimentele si am lasat sa fiarba pana cand sosul s-a ingrosat.La final,inainte de a stinge focul,pentru a obtine un sos mai fin,am blenduit capsunile si apoi am adaugat o lingura de unt pentru a ingrosa si mai bine sosul.

Am servit dovleceii umpluti cu sos de capsuni si chilly alaturi de cativa cartofi noi aurii si a fost delicios!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti si sos de capsuni cu chilly" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (9)

Krystyan Trendy 1

08.06.2014, 11:38

interesanta reteta

JulyCris 1

08.06.2014, 16:32

Interesanta combinatia!

MOKUSKA 1

08.06.2014, 20:34

o nebunie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne si verdeata (reteta video)