Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2015 | 14754 vizualizari

 

Treaba sta asa,am vrut ardei kapia umpluti si carrefourul nu avea,iar in piata era cocosati si urati...asa ca am ales niste dovlecei mai umflatei,ca sa pot sa-i scobesc si am prestat dovlecei.......iar vorbesc mult...bine ca inca nu se impoziteaza si vorbitul...

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc tocata
  • 9 dovlecei
  • 10 fire de ceapa verde
  • 1 cutie de 400 g pulpa de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g orez
  • piper negru de la Fuchs
  • boia de ardei dulce Fuchs
  • 1 lingura mirodenia de la Fuchs
  • sare
  • ulei pentru calit
  • patrunjel
  • smantana
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei:

Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim dovleceii. Spalam dovleceii, taiem partea subtire si scobim miezul cu o lingurita.

Dupa ce am scobit toti dovleceii ii umplem si ne apucam sa pregatim sosul.

Pentru ca dovleceii sunt foarte cruzi, am zis sa fac un sos din restul de dovlecei si miezul lor. Am pus in blender miezul si restul de dovlecei,o ceapa rosie taiata in patru si 1 cescuta de apa, apoi am pasat bine totul. Am asezat o cratita cu fund dublu, pe foc, am turnat mixtul de dovlecei si ceapa, am rasturnat cutia cu pulpa de rosii, am adaugat o lingura de mirodenia de la Fuchs si am lasat sa fiarba cca 20 min. Dupa care am asezat dovleceii umpluti. Pentru ca era cam mult sos am mai scos din el, ca sa nu se reverse peste cratita. Restul de sos se mai fierbe pe foc si se poate pune spre sfarsit cand mai scade sosul din cratita. Am bagat cratita la cuptor, la foc mediu si am lasat cca 1 si 1/2 ora. Cand au fost gata am presarat patrunjel tocat. Se servesc cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Legume umplute