Dovlecel cu branza telemea

de anca_rm in Mancaruri de legume, 26 Aug 2013 | 3318 vizualizari

 

Este usor de facut , merge repede si este foarte gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei tineri
  • 50 gr unt
  • 100 ml smantana
  • 200 gr branza telemea
  • 2 oua
  • 2 catei usturoi
  • piper
  • marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu branza telemea:

Pregatim ingredientele :  dovleacul il curatam de coaja ; branza o razuim sau o zdrobim cu furculita ; untul il taiem cubulete , mararul il tocam marunt .

Dovleacul il taiem rondele mai groase. Intr-o tava punem untul taiat bucati si peste asezam dovleacul . Deasupra punem piper si presaram branza telemea .

Nu mai trebuie extra sare deoarece branza este sarata , daca aveti branza mai dulce atunci mai adaugati putina sare .

Peste branza telemea punem mararul si usturoi maruntit . Intr-un castronas batem 1 ou cu smantana si turnam peste celelalte ingrediente.

Dam la cuptor pentru 10 minute. Dupa 10 minute batem celalalt ou fara nimic ,scoatem tava din cuptor si turnam oul batut peste in asa fel incat sa se formeze niste firisoare .

Dam din nou tava la cuptor pentru inca aproximativ 15 minute .

Pofta buna !!

TIPS-URI

1

daca se doreste se pot adauga rondele de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu branza telemea" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovleac umplut cu branza