Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete

de T I M E A in Mancaruri de legume, 14 Iul 2015 | 831 vizualizari

 

Reteta mea este cat se poate de simpla dar merita mentionata pentru ca e o varianta gustoasa de a manca dovlecelul la gratar.

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel potrivit
  • 1 lingura de unt
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 castravete mic
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete:

Spalam dovlecelul, il curatam si il feliem de-a lungul in felii de aprox. 5 min.

Saram si piperam feliile si le punem intr-o tigaie grill incinsa in care am picurat ulei de masline (eu am folosit ulei de masline aromat si picant).

Intoarcem feliile de dovlecel si pe cealalta parta si lasam cateva minute.

Pentru sos:

Punem pe foc un vas in care topim untul, adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2-3 minute amestecand. Luam de pe foc si adaugam zeama de lamaie si amestecam. Apoi adaugam castravetele tocat marunt, patrunjelul tocat, sare si piperul si amestecam din nou.

Servim dovlecelul la gratar cu acest sos.

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-0
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-1
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-2
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-3
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-4
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-5
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-6
Dovlecel la gratar cu sos de unt cu ceapa si castravete-7

COMENTARII (15)

dantes

dantes 1

15.07.2015, 09:11

Bun!

anca_rm

anca_rm 1

15.07.2015, 10:34

ce sos interesant ai facut pentru dovlecei

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2015, 13:06

Ce bun trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!