Dovlecel olandez umplut

de adnia in Pui, 22 Ian 2013 | 3588 vizualizari

 

Am primit un dovlecel mai deosebit: arata foarte frumos, rotund, si cu petale, ca o floare (mi s-a spus chiar ca arata ca o farfurie zburatoare:)). Am inteles ca samanta provine din Olanda, dar si romanii nostri il cultiva.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. piept de pui
  • cateva ciuperci din conserva
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, dupa gust
  • patrunjel tocat
  • rozmarin pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel olandez umplut:

 

M-am hotarat sa-l umplu cu o umplutura obisnuita de carne de pui si ciuperci, si pt. ca are coaja mai tare decat dovleceii obisnuiti, mi-am zis sa-l coc in coaja. Am trecut la scobirea lui cu o lingura, dupa ce i-am taiat cu grija un capac, apoi am presarat putina sare in interiorul dovlecelului.

Toate ingredientele pt. umplutura le-am pus in robot si le-am mixat.Dupa ce pasta de umplutura a fost gata, am umplut dovlecelul. L-am decorat cu feliute de rosii si fasii de ardei gras. Apoi i-am pus capacul si l-am dat la cuptor cca 45 min. la foc mic.(pana s-a in muiat coaja destul, iar umplutura s-a umflat usor).Ultimele 5 min. mancarea a stat la cuptor fara capacul de jena.Am transferat floarea rezultata pe un platou. Si dupa ce s-a racit putin, am taiat o "petala", ca sa vedeti sectiunea. Eu am servit cu iaurt grecesc, dar se poate servi cu orice alt fel de sos.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel olandez umplut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu carne toacata de porc