Dovlecel umplut

de lia maria in Porc, 3 Aug 2010 | 6056 vizualizari

 

O mancarica de sezon foarte gustoasa si care in mai putin de 1h este gata de servire.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mijlocii
  • 1 conserva carne porc(sau vita)
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura orez
  • 1 ou
  • 1 ardei iute
  • ½ ardei gras rosu
  • 3 rosii
  • 1 foaie dafin
  • 500ml bulion
  • Sare
  • piper
  • Smantana pt servit
  • Frunze de marar pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut:

Curatam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit.

Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si dupa 5’ punem si orezul. Lasam inca 5’ la dinstuit si dam jos de pe flacara. Adaugam carnea si oul putin batut,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si umplem dovleceii.

Asezam dovleceii intr-o tava de friptura, pe care am uns-o cu putin ulei. Taiem rosiile in felii pe care le repartizam peste dovlecei. Golim bulionul peste ei, punem in tava si foaia de dafin si dam la cuptor pentru 30’.

Servim dovleceii calzi, simpli sau cu smantana si ornam cu marar verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi