DROB CU MASLINE

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2010 | 7765 vizualizari

 

este un drob facut de sotul meu anul acesta

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat pasare
  • 500 g pipota curcan(sant foarte mari si carnoase)
  • 700 g piept de curcan fara os
  • 500 g inimi de pui
  • 3 felii paine inmuita in lapte
  • usturoi verde5 fire
  • ceapa verde 3 fere
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare,piper macinat
  • 5 oua+1 pt uns +3 pentru pus in drob(fierte)=9 buc oua
  • putin ulei
  • 300 g masline negre fara sambure
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA DROB CU MASLINE:

Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare

Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita

Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se ameteca cu ficatu si inimile

Dupa ce au fiert toate impeuna putin se la sa la racit apoi se toaca prin masina de carne impreuna cu usturoiul ,ceapa si patrunjelul verde iar la final se pune paine inmuiata  in putin lapte ,se condimenteaza daca mai este nevoie apoi se ameteca cu 5 galbenusuri iar albusurile se bat spuma apoi se amesteca si ele,se pun in forme de cozonac

Se ia forma de cozonac se pune din pasta de ficat cate-va linguri apoi se aseaza malinele apoi iar pasta si iar maline si iar pasta si ra masline sa fie 3 randuri de masline negre fara samburi,iar strtul de sus sa fie din pasta de ficat

Iar cel de al doilea la facut (zic la facut pnetru ca sotul meu le-a facut)cu ou fiert si taiat in doua se pune un start de pasta apoi ouale si apoi iar pasta,apoi se ung frumos cu ou deaspura si se pun la cutor pentru 1 ora aproximativ

Abia astep sa il gust sa vedem ce nota primeste

 

TIPS-URI

1

cum noi nu prea mancam carne de miel,de obicei facem drob din maruntaie de pasare,curcan

Daca ti-a placut reteta noastra "DROB CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

nadina73 1

05.04.2010, 01:32

HRISTOS A INVIAT ! multumesc tare mult fetelor,e grozav la-m porbat e si-a primit si rasplata

ionix 1

09.04.2010, 19:09

arata superb cu rondele de masline...

nadina73 1

09.04.2010, 23:41

multumesc ionix

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu foietaj si masline