Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am avut ocazia sa fac anul acesta drob de miel acasa la parintii mei, sa bucataresc cu mama. Din pacate a fost putin in avans fata de Sarbatoarea de Paste dar a fost oricum o experienta minunata.
Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite.
Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul .
Se amesteca bine si se mai drege de condimente daca trebuie . Se desface apoi foita de grasime, se aranjeaza compozitia peste ea si se impacheteaza ca un pachetel . Daca nu este suficienta, puteti sa folositi si o tava de chec unsa bine cu ulei ca se face foarte bine si asa.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade pentru 45-60 de minute, timpul variaza in functie de cuptor si cantitate. Este gata cand este frumos rumenit .
Se lasa la racit si cel mai bun este in ziua urmatoare dupa ce a stat o noapte la frigider. Este o gustare excelenta, aromata si specifica mesei de Paste. Va doresc pofta buna si Sarbatori Pascale minumate alaturi de cei dragi.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult