Drob de miel

de LauraA in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2011 | 9532 vizualizari

 

Cam pe ultima suta de metri va aduc reteta mea de drob. Mama mea intotdeauna a facut si inca face drobul cu organe tocate marunt la cutit si, prin urmare si eu il fac la fel. Desi e un picut mai migalos, mie mi se pare mai deosebit decat drobul facut cu organele tocate la masina de tocat.
Va doresc tuturor un Paste Fericit si Luminat cu sanatate, liniste sufleteasca si belsug!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente (tava de 35x40 inalta)
  • 2 kg organe de miel
  • 10 oua
  • ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
  • codite de usturoi verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)- optional
  • patrunjel proaspat din belsug
  • marar proaspat din belsug
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun.

Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita , inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalam bine bine si le punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa amestecam destul de des pentru ca ficatul fiind greu are tendinta sa coboare la fund si daca nu suntem atenti se poate prinde.

Cand toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le tocam marunt in mici cubulete,

Tocam verdeata foarte marunt, batem ouale intr-un vas sesparat cu o furculita si le adaugam organelor tocate,

adaugam sare si piper si amestecam foarte bine pana cand totul rezulta omogenizat. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare, adaugam drobul si il bagam la cuptor preincalzit la 180 grade cam 1 ora.

Daca doriti puteti pune pe deasupra putin pesmet dar va garantez ca iese perfect si fara pesmet deoarece ouale din aluat vor forma o crusta la suprafata drobului.

In momentul in care vedem ca drobul se desprinde singur de pe marginile formei si este rumen, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa acre il taiem patratele si il servim.

Ca sa nu obtineti un drob uscat puneti foarte multa verdeata iar daca doriti un drob bine legat care sa se taie frumos puneti nu mai putin de 5 oua mari la 1 kg de organe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

elena1988 1

22.04.2011, 22:02

Paste fericit!!!!!11

Rocsi 1

23.04.2011, 16:21

Un Paste fericit cu sanatate!!!

MotanLaOale 1

26.04.2011, 11:12

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou aperitiv de sarbatoare