Drob de miel

de Sim0na in Oaie, 8 Dec 2012 | 7996 vizualizari

 

E, da! Stiu, nu-i Pastele! Dar din anumite motive, de mai toata lumea stiute ;), la mine treaba cu drobu este aproape lunar! De fiecare data intr-o alta varianta :)

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel (ficat, plaman, splina, rinichi, inima)
  • bucati de carne cu grasime de la miel
  • marar
  • patrunjel
  • 3 oua
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 12 catei usturoi
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 prapure miel
  • 2 lingurita sare de mare
  • cateva boabe piper
  • 2 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei, lasand-o pana s-a inmuiat. Am dat deoparte cratita. Prapurele l-am spalat bine, apoi l-am lasat in apa rece cu otet pana am pregatit compozitia.

Oragenel si bucatile de carne de miel le-am pus la fiert impreuna cu o lingurita de sare de mare, cateva boabe de piper si frunzele de dafin. Am spumat mereu, iar cand au fost gata (cca jumatate de ora) le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.

Bucatile de carne fiarta si organe, le-am dat prin masina de tocat, impreuna cu cateii de usturoi, apoi am adaugat ceapa calita. Am amestecat bine.

Am adaugat verdeata tocata marunt, cele 3 oua, iar la urma cele 2 linguri de untura de porc (sau seu de oaie, dar nu aveam in momentul ala), obtinand astfel o compozitie bine legata.

Am limpezit in mai multe ape prapurele, apoi l-am intins intr-o tava unsa cu putin ulei. Am adaugat compozitia, am nivelat bine, si am acoperit cu restul de prapure. 

Am dat la cuptor ptr cca 1 ora.

Delicios a iesit!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

09.12.2012, 06:53

sunt mutulica si trebuia sa postez mai sus . O zi buna va doresc .

adry88 1

09.12.2012, 12:20

fain arata

Cris2711 1

09.12.2012, 15:28

si mie imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de miel