Drob de miel

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 5990 vizualizari

 

Reteta traditionala de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • 3 cepe mari
  • o legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de asmatui
  • 3-4 felii de paine inmuiate in lapte
  • piper
  • sare
  • 5 oua fierte
  • prapur
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui. Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte, apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata, apoi cu ouale intregi, sarea si piperul. Trebuie sa iasa un amestec moale, care sa curga ca un aluat gros, iar daca amestecul nu e destul de moale, atunci adaugati putina apa sau vin alb. O tava de cozonac se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hartie de copt.

Amestecul se toarna in tava si apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 de minute. Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.

TIPS-URI

1

Daca nu va place asmatuiul, o planta aromatica precum patrunjelul, puteti renunta la el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

adry88 1

02.05.2013, 22:29

oana_d 1

03.05.2013, 12:28

Corina33, poftim la o portie caldaaaaa! Acum 10 minute l-am scos din cuptor

sashna: in felul tau, ai dreptate, si mie mi se pare mai gustos drobul de carne de vita+porc, de exemplu. Nici eu nu prea mananc miel/oaie, gust din drob, dar atat. Mi-e mila cand ma gandesc ca atatia mielusei nevinovati sunt sacrificati an de an in numele unei traditii.

oana_d 1

03.05.2013, 12:29

Va pup cu drag pe toti, spor la treaba fetelor si gospodarilor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua rosii, vopsite natural