Drob de miel

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 2 Mai 2013 | 3175 vizualizari

 

Reteta traditionala de Paste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg maruntaie de miel
  • 5-6 oua
  • 3 cepe mari
  • o legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de asmatui
  • 3-4 felii de paine inmuiate in lapte
  • piper
  • sare
  • 5 oua fierte
  • prapur
  • ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se caleste in ulei cu capacul pus. Maruntaiele fierte in prealabil se dau prin masina de tocat. Se taie verdeata marunt: marar, patrunjel, asmatui. Se pun cateva felii de paine la muiat in lapte, apoi se amesteca tocatura cu ceapa calita, painea muiata si data prin masina si cu verdeata, apoi cu ouale intregi, sarea si piperul. Trebuie sa iasa un amestec moale, care sa curga ca un aluat gros, iar daca amestecul nu e destul de moale, atunci adaugati putina apa sau vin alb. O tava de cozonac se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu prapurul. Daca nu aveti, puneti hartie de copt.

Amestecul se toarna in tava si apoi se pun 5 oua fierte in mijlocul compozitiei, pentru decor. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 de minute. Cand este gata, se lasa putin la racit in tava, apoi se scoate pe un fund din lemn. Se aseaza pe platou si se orneaza dupa dorinta.

 

TIPS-URI

1

Daca nu va place asmatuiul, o planta aromatica precum patrunjelul, puteti renunta la el.

RETETA IN IMAGINI

Drob de miel-0
Drob de miel-1
Drob de miel-2

COMENTARII (8)

adry88

adry88 1

02.05.2013, 22:29

oana_d

oana_d 1

03.05.2013, 12:28

Corina33, poftim la o portie caldaaaaa! Acum 10 minute l-am scos din cuptor

sashna: in felul tau, ai dreptate, si mie mi se pare mai gustos drobul de carne de vita+porc, de exemplu. Nici eu nu prea mananc miel/oaie, gust din drob, dar atat. Mi-e mila cand ma gandesc ca atatia mielusei nevinovati sunt sacrificati an de an in numele unei traditii.

oana_d

oana_d 1

03.05.2013, 12:29

Va pup cu drag pe toti, spor la treaba fetelor si gospodarilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!