Drob de miel

de Ela68 in Oaie, 23 Apr 2014 | 5404 vizualizari

 

Am preparat destul de des in ultima vreme drob, insa din organe de curcan. Pentru obtinerea drobului de miel procedeul este acelasi, singura diferenta fiind aceea ca putem folosi prapur pentru invelirea acestuia. De obicei toc organele marunt, cubulete mici, dar, de data aceasta am ales sa le dau prin masina de tocat. A fost o optiune de moment, la indemnul sotului. N-am regretat deloc, a iesit un drob fin si delicios ce-i drept, doar ca, mai putin aratos. Din cantitatea de mai jos pot rezulta doua forme dreptunghiulare 20x8 cm sau se poate coace intr-o forma rotunda, de 24 cm.
Intamplarea a facut sa am poze de la ambele variante.

 

INGREDIENTE

  • organe de la un miel ( plamani, rinichi, ficat, inima ), aprox 900 grame
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 oua
  • 2 felii paine inmuiate in lapte
  • sare, piper
  • prapur
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

1. Se spala bine prapurul si se lasa intr-un vas cu apa calduta si putin otet.
2. Curatam bine organele :  rinichii se taie in doua si se elimina partea alba din interior, inima se curata de sangele din interior, apoi se pun impreuna cu plamanii si ficatul la fiert in apa cu sare, culegand mereu spuma formata. Cand sunt bine fierte, se lasa la racit si se dau prin masina de tocat folosind sita cu gauri mari.
3. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei cu o lingurita de Mirodenia. Se da la o parte de pe foc si se amesteca cu maruntaiele date prin masina de tocat, verdeata tocata, painea inmuiata in lapte si ouale batute. Se omogenizeaza bine si potriveste de sare si piper.
4. Ungem forma cu putin ulei si asezam prapurul in interiorul formei. Turnam compozitia si aducem marginile praporului deasupra, acoperind bine drobul. Ungem cu putin ulei deasupra si il coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, 40-50 minute, pana cand se desprinde de marginea formei si este bine rumenit. La cel cu forma rotunda, nu l-am prins bine dedesubt si asa cum se observa, s-a strans deasupra.
5. Se lasa la racit, se portioneaza rece si se serveste cu mustar.

 

TIPS-URI

1

prapurul se pune in interiorul formei, astfel incat cu extremitatile sa putem inveli compozitia, deasupra. La forma rotunda n-am procedat corect si s-a strans deasupra.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Drob de miel 312952
retete culinare - Drob de miel 312953
retete culinare - Drob de miel 312954
retete culinare - Drob de miel 312955
retete culinare - Drob de miel 312956
retete culinare - Drob de miel 312957
retete culinare - Drob de miel 312958
retete culinare - Drob de miel 312959
retete culinare - Drob de miel 312960
retete culinare - Drob de miel 312961

COMENTARII (19)

Lavinia 1

24.04.2014, 14:13

mi-e pofta

Ela68 1

24.04.2014, 14:28

anca_rm 1

25.04.2014, 09:34

imi place tare mult carnea de miel, si drobul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59