Drob de miel

de Ina in Oaie, 17 Apr 2010 | 18773 vizualizari

 

Cand am facut eu drobul de miel de Pasti, nu stiam ca existati si nu l-am pozat. Am gasit , in schimb, poze de la drobul facut la ziua mea.
Merge vinul langa, de minune!

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima, plamani)
  • carne de miel adunata de la coaste ( diafragma ), gat ( cca. 0,5 kg.) 
  • matele de miel
  • 3 legaturi de ceapa verde 
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 legatura de patrunjel
  • 2 legatura marar
  • 1 prapure 2
  • cimbru
  • sare si piper
  • 15-20 oua ( se simte la mana, daca-s prea putine drobul se va sfarma  la taiere ).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel:

Printre retetele de Pasti pe care le prepar se numara si aceasta reteta de drob de miel ...

Se spala bine organele in apa rece.

Organele de miel se taie pe lung, se spala in mai multe ape cu sare, apoi in apa in care punem putin otet si bicarbonat, frecandu-le pana se albesc.

Se pun la fiert in oala sub presiune, 15 minute, dupa care se racesc putin si se taie totul in cubulete mici.

Se toaca verdeturile marunt si se calesc in putin ulei cu apa, apoi se adauga peste organe. Se adauga cimbru, sare, piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine.

Prapurele se spala in cateva ape. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, iar cu prapurele ramas in afara se acopera. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

Nu arunca matele, sunt foarte bune la drob si la borsul de miel

2

Drobul cu carnea tocata la cutit ( nu data prin masina ) e mult mai gustos, dar necesita mai multe oua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ina 1

27.04.2010, 21:34

Sa vezi cum mirosea!

ianculubita 1

20.04.2011, 08:07

Excelent,bravo

elena001 1

02.05.2013, 19:08

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel reteta bihoreana