Drob de miel cu verdeata si leurda

de Sim0na in Oaie, 4 Mai 2015 | 10679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel mai mic (inima, ficat, plaman, splina, rinichi) cca 700 g cantarite dupa fierbere
  • cca 200 g carne miel cu grasime
  • prapure de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi leurda
  • 20 oua prepelita (sau 4 de gaina)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua fazanita fierte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu verdeata si leurda:

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici  si le-am pus la fiert impreuna cu carnea. Am spumat de cate ori a fost cazul.

Separat am pus la fiert cele 5 oua de fazanita (merg si de gaina sau de prepelita). Cat carnea si organele fierbeau, am pregatit legumele, le-am curatat, spalat si tocat marunt. Cand organele si carnea au fost fierte, le-am sos intr-o spumiera si le-am lasat la racit. Cand s-au racit, le-am tocat marunt si le-am pus intr-un vas incapator.

Am adaugat toata verdeata, cele 20 de oua de prepelita, smantana, sarea si piperul. Intr-o forma de cozonac, unsa cu ulei, am intins prapurul bine scurs de apa, am pus jumatate din compozitie, apoi ouale de fazanita curatate de coaja, si am completat cu restul de compozitie.

Am adus marginile prapurului astfel incat sa acopere toate compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-60 minute. Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, si am lasat sa se raceasca in forma. Abia cand s-a racit complet am scos drobul din tava, trecand lama unui cutit pe toate marginile.

L-am taiat felii generoase si l-am servit cu pofta, alaturi de oua rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu verdeata si leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pachetele cu drob de miel