Drob de miel facut de bunicute

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 21563 vizualizari

 

Bunicile pregatesc an de an de Pasti reteta de drob de miel ...

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de la un miel (ficat, inima, limba, rinichi, plamini)
  • carne cu grasime
  • prapur
  • Doua cepe vechi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 3 oua crude
  • 3-4 oua fierte tari
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carnea de miel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel facut de bunicute:

Si anul acesta, reteta de drob de miel preparata de bunici de Pasti a fost delicioasa. Urmareste mai jos modul de pregatire al drobului de miel:


Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata marunt si calita) prin masina de tocat.


Verdeata se toaca marunt si se pune peste carnea tocata. Se bat cele 3 oua si se adauga la compozitie. Se amesteca totul.


Se pregateste o tava de cozonac astfel: se unge tava, se pune prapurul (care a fost tinut 2-3 ore in apa cu otet) si se pune in ea jumatate de compozitie. Se aseaza apoi 3-4 oua fierte tari si se pune si cealalta parte din compozitie. Se acopera apoi cu prapurul si se unge cu ou.


Se da la cuptor cam 45 de minute la foc potrivit.


BONUS:


Clatite cu drob


Compozitia de drob poate fi pusa intre clatite si iese un aperitiv delicios.

 

COMENTARII (6)

elena1988 1

08.02.2011, 14:30

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:16

Panacris 1

03.05.2013, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!