Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

de simona72 in Oaie, 20 Mar 2015 | 1508 vizualizari

 

Eu am pofta de drob in orice perioada a anului, nu doar de Paste. Pentru ca am gasit organe de oaie, congelate, dar de buna calitate, am indraznit sa poftesc la drob inainte de Sfintele Sarbatori si sa incerc o altfel de reteta. Va las si voua reteta, poate va inspira si va aduce dorinta sa schimbati cate ceva la clasica reteta...

 

INGREDIENTE

  • 1,4 Kg organe de oaie (inima, ficat, plamani)
  • 1 vanata de marime medie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingurita de sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita amestec de mirodenii Ras El Hanout
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • pentru crusta:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr fulgi de migdale
  • pentru decor: 1 ciorchine de rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale:

Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se spala bine organele in mai multe ape, pentru a indeparta toate cheagurile de sange existente. Se pun in apa rece la fiert si se fierb organele aproximativ 30 minute. Scoateti-le pe o farfurie si le lasati sa se raceasca, apoi le taiati cuburi mai mari. Se toaca la masina de carne sau se maruntesc cu robotul de bucatarie.

Vanata se spala, nu se curata de coaja, se taie cubulete si se caleste in 2 linguri ulei de masline la foc iute. Ceapa verde si usturoiul se taie rondele subtiri, iar leurda se taie in fasii. Se adauga toate legumele taiate peste tocatura de organe. Se amesteca cu o spatula, se adauga sare si piper, mirodeniile, ouale si se amesteca compozitia. Adaugati si 1-2 polonice de apa in care au fiert organele, 2 linguri de ulei de masline pentru a inmuia compozitia si a se lega mai bine. Puneti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 35-40 minute.

Dupa ce drobul a stat la cuptor si s-a intarit, il ungeti cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule de silicon. Peste ou radeti putin cascaval, nu mult, cascavalul ajuta crusta sa se lege, apoi distribuiti fulgi de migdale si deasupra mai dati cu pensula din oul amestecat cu lapte. Spalati un ciorchide de rosii cherry si-l puneti deasupra cu tot cu vrej. Mai dati tava la cuptor pentru inca 10-15 minute, ridicand inainte grilajul in partea superioara a cuptorului. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti ca aperitiv sau fel principal alaturi de o garnitura. Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

pentru ca nu am folosit nici un fel de grasime sau carne, drobul a iesit mai sec. daca nu va place consistenta adaugati grasime, dupa preferinta

2

daca nu va place amestecul de mirodenii marocane sau nu le aveti, folositi mirodenii dupa gustul si preferintele voastre

3

amestecul de mirodenii Ras El Hanout se potriveste foarte bine cu carnea de miel, oaie, iar in compozitia sa sunt urmatoarele:chimion, ghimbir,piper negru, scortisoara, coriandru, paprika iute, ienibahar, cuisoare, cardamon verde, lavanda culinara

RETETA IN IMAGINI

Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-0
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-1
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-2
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-3
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-4
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-5
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-6
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-7
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-8
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-9
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-10
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-11
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-12
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale-13

COMENTARII (23)

dantes

dantes 1

21.03.2015, 07:00

Interesant

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.03.2015, 08:06

arata super

anca_rm

anca_rm 1

25.03.2015, 08:48

arata de milioane

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!