Drob de pui

de Alina26 in Ficat, 2 Apr 2013 | 7875 vizualizari

 

Pentru ca nu imi place ficatul de miel....am facut un drob din ficat si carne de pui.Foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de pui
  • 800 g pulpe de pui
  • 2 bucati de praz
  • 50 g orez
  • 3 oua
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri faina alba
  • jum de pahar de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui:

Punem ficatul de pui la fiert,spalat inainte.Spalam si pulpele de pui si le punem la fiert in alta oala.Dupa ce a fiert lasam la racit.

Punem o tigaie la incins cu putin ulei.Curatam si spalam prazul,il taiem marunt si il punem la calit in tigaie.

Intr-o olicica cu apa rece punem orezul la fiert.Trebuie sa fie fier bine.

Dam jos carnea de pe os si il dam pe robot sau prin masina de tocat.Dam si ficatul pe robot.

Intr-un bol punem carnea,ficatul,3 oua,prazul calit,orezul fiert,mararul si patrunjelul spalat si tocat,sare ,piper si usturoiul pisat.

Icingem cuptorul la 180°.Toata compozitia o punem intr-o tava de cozonac,unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Intr-un bol punem 3 linguri de faina...si incet-incet adaugam apa rece si frecam pana devine ca o pasta.Aceasta o ungem pe drob.

Bagam tava in cuptor timp de 45-60 de min,pana se rumeneste pe deasupra.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Drob de pui-0
Drob de pui-1
Drob de pui-2
Drob de pui-3
Drob de pui-4
Drob de pui-5
Drob de pui-6

COMENTARII (16)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

03.04.2013, 00:55

foarte fain!si eu o sa fac cand ajung acasa

Gabriela T

Gabriela T 1

30.04.2013, 15:00

Nu am facu niciodata drob,dar poate o sa fac de paste.Mi se pare destul de simplu dupa reteta ta si arata si foarte bine-

Alina26

Alina26 1

30.04.2013, 16:20

da e foarte bun!!!multumesc mult!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!