Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete

de Bucataras in Pui, 27 Apr 2016 | 8824 vizualizari

 

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o alternativa delicioasa!

 

INGREDIENTE

    • 500 gr ficat de pui
    • 500 gr inimi si pipote de pui
    • 200 gr pulpa de pui
    • cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel
    • sare si piper dupa gust
    • 4 oua, plus unul pentru pus deasupra
    • ulei si faina pentru tapetat tava

Condimente pentru fiert organele:

  • 2 lingurite boabe de piper
  • 2 lingurite boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • 2 lingurite de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete:

Drobul de pui, aromat cu verdeturi proaspete, poate fi preparat cu sau fara oua fierte in interior si invelit in aluat de foietaj in loc de prapure. Hai sa vezi reteta mea!

Ai nevoie de 500 gr ficat de pui, 500 gr inimi si pipote de pui, 200 gr pulpa de pui, cate 2 legaturi de ceapa si usturoi verde, marar si patrunjel, sare si piper dupa gust, 4 oua, plus unul pentru pus deasupra, ulei si faina pentru tapetat tava. In plus, mai ai nevoie de condimente pentru fiert organele: 2 lingurite boabe de piper, 2 lingurite boabe de coriandru, 2 foi de dafin si 2 lingurite de sare.

Eu am curatat deja organele si carnea de pui si le-am spalat cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la suprafata si condimenteaza cu boabele de piper si coriandru, sare si foi de dafin. Lasa-le sa fiarba pana se inmoaie. Scurge apa si lasa-le la racit.

Intre timp, toaca marunt verdeturile si pune-le intr-un castron incapator. Taie cuburi mici carnea si organele de pui si pune-le deasupra. Poti sa le marunteti si intr-un robot de bucatarie, dupa plac!

Vezi aici toti pasii de preparare https://youtu.be/Uip0oEWB5gA

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Drob de pui aromat cu verdeturi proaspete 440203

COMENTARII (10)

Xandrinne 1

28.04.2016, 08:10

marcela1979 1

28.04.2016, 12:58

Camelya 1

12.05.2016, 12:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L