Drob din organe de ied

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2010 | 4100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la 1ied:
  • ficat
  • plamani  
  • inima  
  • rinichi  
  • 500g carne de ied  
  • 6 legaturi ceapa verde  
  • 2 legaturi  usturoi verde  
  • 10 oua  
  • 4legaturi  patrunjel  
  • 4 legaturi marar  
  • 2 linguri pesmet alb  
  • 1 prapure sau aluat de placinta  
  • sare si piper dupa gust  
  • ½ lingurita menta uscata sau proaspata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din organe de ied:

Se pune carnea de ied si organele sa fiarba intr-o oala incapatoare,cu capacul pus,impreuna cu o foaie de dafin si cateva boabe de piper si ienibahar.Dupa ce sunt gata,se scot din apa,se lasa la racit,apoi se taie in cubulete mici.

Se spala bine ceapa,usturoiul si verdeturile si se toaca marunt.

Intr-un vas incapator,se amesteca bine compozitia cu verdeturile tocate. Se adauga cele10 oua si cele 2 linguri de pesmet alb si se omogenizeaza totul. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se aseaza totul intr-o tava captusita cu prapurele de la ied.Se pune la cuptor timp de  35-45 de minute,la foc potrivit.

Cui nu-i place gustul de la prapure,poate folosi aluat de placinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Drob din organe de ied-0
Drob din organe de ied-1
Drob din organe de ied-2
Drob din organe de ied-3
Drob din organe de ied-4
Drob din organe de ied-5
Drob din organe de ied-6
Drob din organe de ied-7

COMENTARII (3)

nadina73 1

14.04.2010, 00:57

foarte bine arata felicitari

Bunica 1

30.04.2013, 23:54

Parca ar fi reteta meaE foarte bun!

silvi0ara 1

14.05.2013, 15:06

Bunica,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04